.

Jacht huren op Ibiza? Dit heb je nodig.

Er is een goede reden waarom dit artikel: jacht huren ibiza heet. Geloof me. 😉 Het huren van een jacht of jetski’s op Ibiza is een geweldige manier om van het prachtige eiland te genieten. Ibiza is bekend om zijn prachtige stranden, geweldige baaien en spectaculaire natuur.

Hoe geweldig zou het zijn om tijdens je vakantie, alle stranden te kunnen bezoeken. Niet over land, maar over zee.

jacht huren ibiza

Door een jacht of jetski te huren, kun je genieten van een avontuurlijke vakantie, terwijl je rondom het eiland, de volledige kustlijn, of en alle baaien verkent.

Keuze zat

Ibiza kent veel jachtverhuur bedrijven waar je verschillende boten of jetski’s kunt huren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten boten, waaronder speedboten, kajuitboten en catamarans of andere zeilboten.

Wil je een jetski huren? Meestal zitten deze verhuurders in de uithoeken van het strand. Jetski’s zijn een fantastische manier om op het water, te genieten van het eiland. Ibiza is niet alleen mooi vanuit de lucht, of op het land, maar ook vanuit de kustlijn.

Ibiza is dan ook niet voor niets populaire onder duikers en snorkelaars.

Welk vaartuig je ook huurt, je huurt een boot of jetski voor een paar uur, een hele dag of zelfs een hele week. Je geniet van een onvergetelijke dag op zee terwijl je de prachtige kustlijn verkent en spectaculaire plekken bezoekt.

Luxe aan boord

Het is zelfs mogelijk om je jacht te huren inclusief drank en een kok. Alles is mogelijk, en heeft natuurlijk een prijs.

Het huren van een jacht of jetski op Ibiza is relatief eenvoudig. Alle verhuurders hebben een website waar je een keuze kunt maken uit de beschikbare vaartuigen en kun je direct reserveren en betalen. Zij leggen de bot voor je klaar voor vertrek.

Gerenommeerde verhuurders op Ibiza

We hebben 8 verhuurbedrijven van jachten en andere boten verzameld en hieronder in een lijstje samengevat. De naam van de verhuurder, gevolgd door de stad  waar de jachthaven is te vinden.

  • Ibiza Yacht Charter – San Antonio – http://www.ibizayachtcharter.com
  • Ibiza Boats – San Antonio
  • Ibiza Boat Hire – Ibiza stad
  • Ibiza Boats Rental – San Antonio
  • Ibiza Boat Trips – Ibiza stad
  • Ibiza Yacht Service – Ibiza stad
  • Ibiza Boat Hire Company – San Antonio
  • Ibiza Yacht Charters – San Antonio – https://www.ibizayachtcharters.com

Is een vaarbewijs benodigd om een jacht te huren?

Het korte antwoord is, Ja. Je hebt een vaarbewijs nodig om een jacht te huren op Ibiza. Dit is europees geregeld in de wet. In alle europese landen is het verplicht om een vaarbewijs te bezitten voor het besturen van een jacht.

Dus in princiepe vereisen de meeste jachthuurbedrijven dat je een geldig vaarbewijs hebt, wat dus betekent dat je een examen hebt gedaan en dat je bent goedgekeurd door de lokale autoriteiten. Dit is een must.

Zijn er boten die ik mag besturen zonder vaarbewijs?

Ja. Je mag kleine boten besturen zonder een vaarbewijs, zoals kajuitboten. Wel zijn er bepaalde voorschriften die hier voor gelden. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van actuele regelgeving.

De verhuurder kan je precies uitleggen welke boten mogen worden bestuurt zonder vaarbewijs en waar je eventueel aan moet voldoen.

Enkele voorbeelden van regelgeving:

Boten die niet harder kunnen dan 20 knopen per uur en of niet langer zijn dan 15 meter. Je mag hiermee varen als je 16 jaar of ouder bent, zonder vaarbewijs.

Is de boot langer dan 15 meter, dan moet je een vaarbewijs hebben en bovendien minimaal 16 jaar oud zijn.

Voor boten die harder gaan dan 20 kilometer per uur, zoals een speedboot, jetski of waterscooter, is een vaarbewijs nodig, en geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Ajay kaptein!

Ben je niet in het bezit van een vaarbewijs en wil je toch met je familie of gezin een jacht huren? Dan is het ook mogelijk om een jacht te huren inclusief kapitein. Dan weet je dat je veilig van a naar b wordt gebracht en veilig bent bij eventuele calamiteit.

Een boot met kapitein huren heeft ook nog een ander voordeel. Namelijk; de kapitein fungeert ook als gids.

Hij weet de beste plekken rondom het eiland. En als je toevallig op het juiste moment het eiland bezoekt, heb je kans dat hij je naar plekken brengt waar je de dolfijnen kunt zien springen.

Heb je het artikel: Ibiza auto huren: hier moet je op letten” ook gelezen? En in het artikel: “De 9 beste stranden in Ibiza voor gezinnen” vind je de mooiste plekjes waar mogelijk eventueel kunt aanmeren.