.

5 tips om oplichting op Ibiza te voorkomen

Het vinden van een beschikbaar appartement op Ibiza is geen gemakkelijke taak. Het eiland wordt ieder jaar populairder. Dit heeft ook een zijn keerzijde. Met de groeiende populariteit neemt helaas ook het aantal gevallen van oplichting toe. Ieder jaar worden er honderden mensen opgelicht.

oplichting ibiza

Oplichters die via internet huizen en appartementen verhuren die niet bestaan, of appartementen die zelfs helemaal niet eens hun eigendom zijn.

In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij het huren van een appartement op Ibiza.

Natuurlijk hebben wij het liefst dat je ons appartement zal boeken.

Maar mocht ons appartement niet beschikbaar zijn in de periode dat jij naar het eiland komt, heb je in ieder geval deze tips om je op scherp te zetten.

Bij het huren van een appartement op Ibiza is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de persoon of het bedrijf waar je van gaat huren.

Te mooi om waar te zijn.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Zorg er allereerst voor dat je te maken hebt met een gerenommeerd bedrijf of individu.

Als je een naam en telefoonnummer doorkrijgt van iemand in een Facebook groep, via marktplaats of op een website, controleer dan de beoordelingen online, of Google de naam van verhuurder.

Als er geen bedrijf met contactpersoon wordt gegeven, of er is geen duidelijk persoon met naam, foto en telefoonnummer op het internet te vinden, kijk dan uit. Denk 10x na voordat je de eerste maand huur overmaakt. Zelfs geen borg.

Sommige oplichters zijn er niet op uit om de eerste maand huur te incasseren. Nee, zij gaan voor het snelle geld. De drempel voor een potentiële huurder is namelijk veel lager om bijvoorbeeld alleen 500 euro borg over te maken.

De omloop is bij deze oplichters dan veel sneller en laagdrempeliger. Zij chatten soms met wel 10 potentiële huurders tegelijk. Ze stellen je eerst gerust en je hoeft je natuurlijk geen zorgen te maken.

Het is veilig. Want je huur betaal je achteraf. Je hoeft alleen je borg maar over te maken. Maar zodra jij je borg hebt voldaan, gaat de verhuurder op zwart. Geen contact meer mee te krijgen. Zeg maar adios tegen je borg.

Valse advertenties op websites of in apps

Oplichters hebben hun marketing helaas keurig op orde. Hierdoor lijken het gerenommeerde verhuurders. Maar niets is minder waar.

De meeste mensen worden opgelicht bij het zoeken naar een huurappartement, door valse advertenties op websites en in apps te vertrouwen.

Valse advertenties worden geplaatst door oplichters die appartementen aanbieden die niet bestaan ​​of die niet te huur zijn. Denk dus niet dat als er professionele advertenties rondgaan, dat het dan wel goed zit. Ook hier zitten scams tussen.

Kleine lettertjes

Lees goed wat er in de huurovereenkomst staat. Lees de kleine lettertjes en zorg ervoor dat je alles begrijpt voordat je de overeenkomst ondertekent. Vaak worden mensen via kleine lettertjes om de tuin geleidt.

Onverwachte schoonmaakkosten van honderden euro’s, of maandenlang gesteggel om je borg terug te krijgen als je per ongeluk een kopje of schoteltje hebt laten vallen. Het gebeurt maar al te vaak.

Borgsom

Wees bereid om een ​​borgsom en/of eerste maand huur vooruit te betalen. Maar geef geen geld af voordat je 100% zeker bent van de huur. Laat bijvoorbeeld een locale vriend(in) of collega het te huren appartement bezichtigen.

Laat de verhuurder schriftelijk per e-mail bevestigen dat hij(zij) de borg heeft ontvangen en wanneer je deze borg weer terugkrijgt.

Gut feeling

En tot slot, vertrouw op je gevoel. Als iets niet goed voelt, is dat waarschijnlijk ook zo. Aarzel niet om weg te lopen van een kans die perfect lijkt. Je vindt tal van geweldige plekken om te verblijven op het eiland zonder dat je te maken krijgt met oplichters.

Heb je zelf nog een tip die je met anderen wilt delen? Aarzel niet! Deel je tip in een reactie hieronder.

Heb je mijn blog “Jacht huren op Ibiza? Dit heb je nodig” al gelezen? Of mijn blog: “Mooiste plekjes Ibiza? Dit zijn ze!“? Laat mij weten van je van deze blogs vindt.